Mijn top 10 van 2016

   Oke, oke, het is misschien een beetje laat voor een top van 2016, maar ik zat door mijn foto's heen te bladeren van afgelopen jaar en vond dat er een aantal creaties toch wel extra in het zonnetje mochten staan. 

   Doordat ik door alles ging bladeren, ging ik ook reflecteren. Zoveel geleerd en gedaan! De stap om mijn eigen bedrijf te beginnen was en is nog steeds geweldig! Tuurlijk blijft er onzekerheid over van alles bestaan en de spanning van "doe ik het goed" maar de energie die het mij geeft is onbetaalbaar! Ik heb talloze leuke mensen leren kennen, nieuwe technieken geleerd, mijzelf uitgedaagd. En geef nou toe, wat is er leuker dan je werk niet als je werk beschouwen maar als een ontdekkingsreis?

   Deze ontdekkingsreis zie je terug in mijn creaties. Gaandeweg heb ik nog meer geleerd om bij mijn eigen ik te blijven. Mijn eigen stijl en smaak begint steeds meer vorm te krijgen en dat vind ik ook leuk. Gelukkig blijft stijl en groei continu in beweging en dat geld ook voor mij. Ik hoop nu nog meer dan vorig jaar dat ik mag blijven doorgroeien in mijn stijl en in mijn branche.

   Maar goed, mensen die mij kennen zullen ook toegeven dat ik nooit zo lang van stof ben dus nu mijn top 10!

Nr. 10: De rabarber tartelletes

Oh wat waren deze heerlijk in de zomer! Met homemade rabarberjam, pistachenootjes en zandbodem. Wat wil je nog meer?


Nr. 9: Peren-amandelcake

Dit was ook een geweldige combinatie voor de herfst. En er zat ook kwark in wat zorgde voor een lekker zuurtje wat de taart helemaal in balans bracht.


Nr. 8: Baileys-blauwbes bavaroistaart

Wat een uitdaging was deze taart! "Eerste keer alles" was deze taart. Bavarois maken, mirror glaze en chocolade decoraties maken! Deze verdient zeker een plekje in mijn top 10!


Nr. 7: Bruidstaart Doreleen

Mijn eerste bruidstaart sinds de opening van Cheffi's Pastries & Parties. En mijn eerste naked cake met eetbare bloemen! Een heerlijke frisse taart om te maken en hij zag er zo lekker uit met verse vruchten en bloemen.


Nr. 6: Gingerbreadhouse

Wat was deze leuk om te maken! Een patroon uitkiezen, uitsnijden, afbakken en hopen dat je het daarna weer in elkaar krijgt. Heerlijk priegelwerk! 


Nr. 5: Aardbeien-thijm taart

Vooral een erg lekker taart. Verse aardbeien en thijm is een hemelse combinatie vooral met een frisse citroen cake! 


Nr. 4: Duivelse nieuwjaarstaart

Deze chocolade taart met chocolade ganache is voor de echte chocoholic. Speciaal voor nieuwjaar is er champagne in gedaan (want champagne en chocolade is ook een geweldige combinatie) en vuurwerk bovenop! Een taart met symboliek voor vriendschap en tijd samen spenderen.


Nr. 3: Nemo

De taart voor Luc. Toen ik hem vroeg: "Wat wil je voor taart voor je verjaardag?" zei ie "Nemo!". Meteen ontstond er een lichte paniek in mij. Want ja, het is wel voor mijn zoontje...hij wordt vier dus het moet er goed uitzien...zolang ze maar Nemo herkennen.... slik! Uiteindelijk helemaal goedgekeurd door zoonlief!


Nr. 2: Never Grow Old!

De taart voor Nova. Het kleine meisje dat verliefd is op Peter Pan. Eén van mijn favoriete verhalen, dus aan de slag met tienduizend ideeën en uiteindelijk de belangrijkste details voor Nova eruit gepikt. Helemaal lactose vrij gemaakt wat ook weer een nieuwe uitdaging was.


Nr. 1: Sweet Table van Michel en Sandra

Jazeker! Mijn trots van 2016. Zo'n leuke bruiloft! Daarnaast ook nog een workshop voor de kinderen verzorgd samen met Chantal van Chantalage. Het was een warme dag, zo warm dat ik de sweet table pas op het laatste moment buiten de koeling heb gedaan. Gelukkig was het personeel van Landgoed Rhederoord heel erg behulpzaam om de dag geweldig te laten verlopen.


   Dat waren ze dus! Mijn top 10 van 2016. 2017 is al weer anderhalf maand verder en ik heb nu al geweldige taarten mogen maken. Dit belooft zoveel goeds voor dit jaar en ik heb er nog meer zin in dan ik al had! Allemaal nieuwe recepten uitvinden en uitproberen dus hou de blog in de gaten. Tot snel!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Nancy (maandag, 20 februari 2017 19:19)

    Een top 10 om trots op te zijn!