Op naar Den Haag!

   Inmiddels alweer bijna een maand geleden, kwam een goede vriend van ons, Huub Bellemakers, met de vraag of ik taart wilde maken. Voor hoeveel personen? Ja, ongeveer 50 à 60. Oké, geen probleem... Kun je het ook bezorgen? Ja hoor, geen probleem... Waar naar toe? Naar Utrecht en Den Haag. Cool, is het voor Groen Links? Ja, als verrassing. Wat leuk! Op dat moment had ik nog geen link gelegd naar verkiezingen en niet echt stilgestaan bij de locatie. Dus ik vraag of hij zo de adressen kan doorgeven. En hij stuurt terug: 2 taarten naar de Tweede Kamer en 3 taarten naar oudengracht 312 te Utrecht. Oké, dank.....wacht....wat? Tweede Kamer? Als in: het kabinet en zo? Slik! 

  Bijgekomen van de schrik vraag ik wanneer hij het bezorgd wil hebben. Deze week als dat kan. Vrijdag kan ik wel halen. Het was namelijk al maandag en zo even 5 taarten uit mijn oven toveren gaat niet zo gemakkelijk als je nog een kind aan je broek hebt hangen en de andere die continu wil proeven, eten en helpen. Huub geeft aan dat er dan niet zoveel mensen aanwezig zijn, dus doe dan maar volgende week dinsdag. Komt voor de bakker!

   Ik kreeg de vrije hand in de soorten taart dus maakte ik recepten voor lekkere chocoladetaart, worteltaart en een frisse citroen frambozentaart. Aan de slag in de keuken. Volgens mij heeft het huis de hele week naar taart geroken. Wat het niet makkelijk maakt om er vanaf te blijven moet ik zeggen, maar gelukkig heb ik altijd trouwe proevers die deze taak van mij willen overnemen. 

   Dinsdag ochtend. Wekker gaat (lees: de kinderen zijn wakker) rond half acht (mag niet klagen;)) en ik sta op. Toch wel wat zenuwen in mijn lijf want ik rijd niet elke dag naar Den Haag om een taart te leveren, laat staan bij de Tweede Kamer. Maak de dozen klaar met begeleidende brief erbij. En dan, hup, in de auto. Mijn man naast me voor emotionele support en gewoon gezelligheid (blijft toch alles bij elkaar zo'n drie a vier uur rijden), adressen in google en rijden maar! Wij komen in Den Haag. Ik hou van rijden, vind het heerlijk! Behalve in grote steden, dat vind ik ver-schrik-ke-lijk! Dus: aaaaah stress! Waar moet ik heen? Waarom geeft dat ding niet op tijd aan waar ik heen moet (de gps, niet mijn man)? Jij moet mee helpen opletten Bart! Oh, oké, gevonden! Oh fijn, parkeerterrein twee meter ervandaan. Uit de auto, taarten onder de arm en naar de Tweede Kamer. Waar is het eigenlijk? Weer google vragen. Oh, wij kijken letterlijk tegen het gebouw aan. Laatste keer dat ik het gebouw had gezien, was het nog een plein, kun je nagaan.

   Wij lopen naar binnen naar de receptie en melden ons aan. Gelukt, wij hoeven alleen eerst langs de security. Oh, oké. Waar is dat? Daar en daar, wijst de mevrouw van de balie. Wij lopen er naar toe. Er staat een bord met van alles erop geschreven. Ik kijk er vluchtig over heen maar ik lees het niet echt. Tassen en taarten in de bak en ik loop door. Pieppieppiep... Heeft u uw schoenen aan? Euh...ja (vond ik wel handig met dit weer)? Die moeten ook uit en ook uw riem als u die aan heeft. Oh zoals bij de douane op het vliegveld? Inderdaad. Oké, dat ken ik, denk ik bij mijzelf en leg alle spullen en alle andere dingen in de bak. Loop door het poortje en alles is goedgekeurd. Op naar de volgende stap.

   Je kunt je voorstellen hoe de rest is gegaan. Poortjes die niet open wilde gaan omdat ik de verkeerde had, een draaideur die bedoeld is voor één persoon en ik probeer mezelf erbij te frotten en dat iemand het even benadrukt dat het niet de bedoeling is. Duuuuus.... yup, typisch Inès taferelen die voor een komische noot zorgt voor de omgeving en ik die rood word. Maar het is gelukt! Alles afgeleverd én een prachtige rondleiding gekregen door de afdeling inclusief bezoekje aan de Handelingen Kamer (een gigantische ouderwetse bibliotheek, weggelopen uit Harry Potter. Zat te wachten op de vliegende boeken!)

   Wat een dag was het! Een geweldige ervaring! Hopelijk mag ik vaker taarten daar leveren. En dan weet ik wat mij te wachten staat en zal ik niet helemaal bleu overkomen... 

Reactie schrijven

Commentaren: 0